Zdrowo&Szybko

niedziela, 16 lutego 2014

Szaszłyki z papryką


Produkty 

-mięso mielone z szynki wieprzowej 500g
-1 żółta papryka 
-1 czerwona papryka 
-2 pieczarki 
-szczypiorek
-1 jajko  
-kasza manna
-oliwa z oliwek 
-przyprawy: sól, pieprz ziołowy i czarny,
papryka słodka 


Pieczarki obrac i pokroic w kostkę, szczypiorek umyc i pokrojony razem z pieczarkami dodac do mięsa mielonego , przyprawic według uznania, wbic jedno surowe jajko i wymieszac.
Formowac małe kuleczki i obtoczyc w kaszy mannej.
Paprykę umyc, wydrążyc i pokroic. Nabijac naprzemian paprykę i uformowane mielone kuleczki. Na Patelkę wlac łyżke oliwy, położyc gotowe szaszłyki, podlac malą ilościa wody, przykryc pokrywką i dusic na małym ogniu przez ok 10-15 min. Czas calości to ok. 30-40 min., spokojnie dla 3 osób.
Naprawdę Smaczne:-)
Mięso mielone z szynki wieprzowej w 100g -128 kcal.



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz