Zdrowo&Szybko

piątek, 28 lutego 2014

Filet z ananasem

Produkty 

-filet drobiowy 
-ananas 
-kilka plastrów sera żółtego
-paczka ryżu
-twaróg chudy w kostce
-jogurt naturalny 200g
-papryka żółta
-roszpunka
-rzodkiewka 
-ogórek świeży
-curry, sól, pieprz czarny i ziolowy
-oliwa z oliwek


Kostkę twarogu wymieszaj z 100g jogurtu. Dodaj pokrojoną roszpunkę , kawałek ogórka , kilka rzodkiewek i kawałek papryki. Wszystko razem wymieszaj. 

Wstaw ryż dodając odrobinę soli. 
Fileta przypraw według uznania wlej łyżke oliwy na patelkę i podsmaż z jednej strony. Przełóż na druga stronę i połóż ananasa a na nim ok 2 -3 plasterki sera żółtego . Przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu.
Ugotowany ryż odsącz, wsyp do miski, dodaj trochę curry, pieprz ziolowy i posiekaną pietruszkę. 
Wyłóż wszystko na talerz i gotowe. Można dodac odrobinę jogurtu naturalnego jak na zdjęciu. 
Życzę smacznego:-)

Czas całości to ok 30 -40 min. i ok. 620 kcal porcja jak na zdjęciu.

Filet z piersi  100g - 116 kcal
Ser salami 100g -315 kcal
Ananas kawałki w syropie  100g -65 kcal 
Ryż biały 100g - 350 kcal
Twaróg chudy 100g - 99 kcal
Jogurt naturalny 100g- 57 kcal


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz