Zdrowo&Szybko

sobota, 8 lutego 2014

Placki z platków owsianych

Placki z płatków owsianych:
1. z jabłkiem i bananem na słodko;
2. z rukolą na słono

Produkty :

-płatki owsiane 500g
-350 ml mleka lub wody
-4 jaja
-1 jabłko
-1 banan
-rukola
-olej rzepakowy
-przyprawy 


Do misek wsypac płatki owsiane podzielic na dwie porcje. Wlac po ok. 150 ml mleka lub wody żeby wchłonęły .Dodac do jednej miski pokrojonego w kostke banana i jablko a do drugiej 2 garści rukoli lub cokolwiek innego na co macie ochotę: szynka , szpinak, koperek, pietruszka , papryka itp. Do miski z rukola dodac przyprawy: sół, pieprz ziolowy i dwa surowe jaja a do drugiej z jablkiem i bananem dodac tylko dwa surowe jajka. Obydwie zawartości mieszamy i na rozgrzany olej rzepakowy wykladamy ładne placuszki. Podpiekamy na zloty kolor po obu stronach, wykładamy na recznik papierowy i odsączamy.. Słodkie placuszki możemy podac z jogurtem naturanym lub same według uznania. Bardzo smaczny i zdrowy pomysł na obiad. Osobiscie wole na slodko;-)ale obydwie wersje wygladaja apetycznie. 
Życzę Smacznego :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz