Zdrowo&Szybko

piątek, 7 lutego 2014

Kotleciki jajeczne

Produkty

-5 jaj
-100 ml kaszy manny 
-koperek, pietruszka 
-sól,pieprz 
-oliwa do smażenia 


Gotujemy 4 jaja na twardo, kroimy w kostkę i dodajemy jedno całe surowe jajko,trochę posiekanej pietuszki i koperku, przyprawy i kasze manną. Mieszamy wszystko ze sobą, tworzymy kotleciki (ręce możemy zwilżac wodą żeby masa nie przywierała nam do rąk). Na patelkę wylewamy 3 łyzki oliwy z oliwek i smażymy na malym ogniu. Możemy podac do tego np. sałate z jogurtem naturalnym lub wedle pomysłu i fandazji wymyślec własne kompozycje kolorowych jarzyn:-)
Smaczne tanie i proste a przy tym ciekawy, inny sposób podania jaj. Mojej córce bardzo smakowało a nigdy nie jadała żółtka. Wiec polecam i życzę Smacznego:-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz