Zdrowo&Szybko

środa, 12 lutego 2014

Naleśniki z Rukolą

Produkty na 2-3 osoby

Ciasto naleśnikowe:
-2 jaja
-8 łyżek mąki
-500 ml mleka 0.5%
-sól,pieprz
-2 garści rukoli
-łyżka oliwy

Farsz:
-kostka chudego twarogu
-200 ml jogurtu naturalnego 
-garśc rukoli
-kawałek papryki 


Przygotowac ciasto naleśnikowe. 
Wlac na patelkę kilka kropli oliwy i smażyc naleśniki.
Z wymienionych produktów przygotowac farsz. Dla lepszego smaku proponuje dodac kawałek żółtej  papryki i rzodkiewki pokrojone w kostkę oraz przyprawy do smaku według uznania. Do ciasta zamiast rukoli można dodac np.szpinak. Zawsze to nowy pomysł na naleśniki. Czas przygotowania ok 30 min. Życzę Smacznego:-)

Rukola 25 kcal w 100g. 
Żółta papryka 27 kcal w 100g.
Mąka  350 kcal w 100g.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz